Ηράκλειο
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Πολιτισμός
Τύπος tour

Φραγκόσπιτο wine tour

Θα επισκεφθείτε 2 αξιόλογα οινοποιεία της Κρήτης, το κτήμα Ζαχαριουδάκη και το κτήμα του Νίκου Γαβαλά, τα οποία είναι ευρέως γνωστά για τα εξαιρετικά κρασιά τους. Φροντίζουμε εμείς τα πάντα για εσάς,  έτσι ώστε να αφοσιωθείτε εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το όμορφο οινικό και γαστρονομικό σας ταξίδι. Επιπλέον, θα επισκεφθείτε την ιστορική Φαιστό, για την οποία θα ενημερωθείτε σε βάθος, από την έμπειρη ομάδα ξεναγών μας.

Θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης στο κελάρια τους, στους  χώρους παραγωγής κρασιού καθώς και στους υπέροχους αμπελώνες που τα περιβάλλουν. Ακόμη θα δοκιμάσετε εξαιρετικές ετικέτες κρασιού, που θα συνοδεύονται από πεντανόστιμα τοπικά προϊόντα.

Κτήμα Γαβαλάς
Οι πρώτοι αμπελώνες του οινοποιείου Γαβαλά φυτεύτηκαν το 1906. Λίγα χρόνια αργότερα, η οικογένεια του ομώνυμου οινοποιείου, εγκαταστάθηκε στο Βοριά, ένα χωριό 15χλμ. μακριά από τον Άγιο Θωμά, όπου φύτευσε μερικούς νέους αμπελώνες. Το 2004 δημιούργησαν ένα πιο σύγχρονο οινοποιείο εντός της επικράτειας των αμπελώνων. Από τότε το  κτήμα Γαβαλά σταδιακά απέκτησε στον οινικό κόσμο μεγάλη φήμη, μέσω των εξαιρετικών κρασιών που παράγει.

Κτήμα Ζαχαριουδάκης
Tο Κτήμα Ζαχαριουδάκη  βρίσκεται στην κορυφή του λόφου «Ορθή Πέτρα» σε υψόμετρο 500μ. στον οικισμό Πλουτή. Τα κατάλληλα εδάφη σε συνδυασμό με το υψόμετρο, οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης καθώς και η βιολογική καλλιέργεια του αμπελώνα, συμβάλλουν στην δημιουργία υψηλής ποιότητας σταφυλιών βιολογικής καλλιέργειας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται εντός του κτήματος  είναι οι ερυθρές Κοτσιφάλι, Syrah, Cabernet Sauvignon , Merlot και οι λευκές Βηλάνα, Βιδιανό, Malvasia di Candia, Malvasia Aromatica και Sauvignon Blanc.

Αναχώρηση/Επιστροφή τοποθεσία: Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)
Ώρα αναχώρησης: 08:30
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης.
Ώρα επιστροφής: 19:45
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές τοπικές γεύσεις
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Είσοδος σε αρχαιολογικό χώρο
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Εξτρα αγορές ειδών
Ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

 

Fragospito wine tour

1

08:30              ● Αναχώρηση από το Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Προτείνεται να προσέλθετε 15-20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης.
2

10:15 - 11:15  ● Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού

Θα απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία ξενάγησης στο ανάκτορο και στην πόλη της
Φαιστού, τα οποία είναι κτισμένα πάνω σε λόφο, με πανοραμική θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα και κυρίως προς την Ανατολή, το Βορρά και το Νότο. Η Φαιστός ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μινωική πόλη και αποτελούσε το κέντρο της νότιας – κεντρικής Κρήτης. Ένας πολιτισμικός προορισμός που αξίζει να επισκεφθείτε.

Μάθε περισσότερα...

3

12:00 - 14:00  ● Οινογευσία στο κτήμα Ζαχαριουδάκη

Θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης στο κελάρι, στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους υπέροχους αμπελώνες που περιβάλλουν του οινοποιείου, δοκιμάζοντας 5 διαφορετικές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από κρητικό παραδοσιακό τυρί και άλλα φρέσκα τοπικά προϊόντα.
4

15:00 - 16:30  ● Οινογευσία στο κτήμα Γαβαλά

Θα απολαύσετε μια ολοκληρωμένη περιήγηση στο κελάρι καθώς και στους αμπελώνες που εκτείνονται σε μικρή απόσταση γύρω από το οινοποιείο. Επιπλέον θα δοκιμάσετε 3 εκλεκτές ετικέτες κρασιού, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικό τυρί, φρέσκες ντομάτες και χειροποίητο παραδοσιακό ψωμί.
5

17:30 - 19:30  ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Μια όμορφη γαστρονομική απόδραση σας περιμένει.Το μενού σας θα αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία απολαυστικών ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Όσο για τους χορτοφάγους, παρέχεται η δυνατότητα γεύματος προσαρμοσμένων στις γευστικές τους προτιμήσεις.
6

19:45             ● Επιστροφή στο Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ

epilogue wine

Επίλογος λευκός

Ποικιλίες: Μαλβαζία Αρωμάτικα 100%

Φωτεινό χρυσό χρώμα, ισορροπημένη οξύτητα, μακράς διάρκειας αρώματα ώριμων φρούτων, πορτοκάλι και μέλι. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, …ο τέλειος επίλογος στο τραπέζι σας!

ορθή πέτρα wine

Ορθή Πέτρα Reserve

Ποικιλίες: Syrah 60%, Κοτσιφάλι 40%

Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων σε φόντο μπαχαρικών, καφέ και μαύρης σοκολάτας, που παντρεύονται αρμονικά με την βανίλια του δρύινου βαρελιού. Γεμάτο και λιπαρό στο στόμα, με «ώριμες μαλακές» τανίνες και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Διακρίνεται για την πλούσια μύτη που εξελίσσεται μέσα στο ποτήρι, τις σωστές τανίνες και την εξαιρετική διάρκεια. Είναι ένα κόκκινο κρασί για ιδιαίτερες στιγμές και εκλεκτές γαστρονομικές περιστάσεις.

Rose Domaine wine

Ροζέ Κτήμα Ζαχαριουδάκη

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 60%, Kοτσιφάλι 40%

Ένα εντυπωσιακό ροζέ που σε κερδίζει πρώτα με το υπέροχο λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα και στη συνέχεια με τον πλούτο των αρωμάτων του από ώριμα φρούτα, πολύπλοκα γευστικό και με έντονη αρωματική επίγευση. Συνοδεύει ελαφριά πιάτα αλλά και ιδιαίτερες γαστρονομικές περιστάσεις.

ΚΡΑΣΙΑ ΝΙΚΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ

fragospito wine Φραγκόσπιτο

Ποικιλίες: Syrah, Cabernet Sauvignon

Βαθύ κόκκινο χρώμα με αρώματα αποξηραμένων φρούτων, μπαχαρικών, καφέ και βανίλιας. Καλοδομημένο στόμα, με ευγενικές τανίνες και πλούσια επίγευση

monahikos wine

Μοναχικός

Ποικιλίες: Μαλβαζία 100%

Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα. Αρώματα μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων του δάσους, μαύρης σοκολάτας και βανίλιας. Γεύση πλούσια και καλοδομημένη με μαλακές τανίνες.

efivos wine Έφηβος

Ποικιλίες: Μαντηλάρι, Κοτσιφάλι, Syrah

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Aρώματα κόκκινων φρούτων με νύξεις γλυκών μπαχαρικών. Φρέσκια, πλούσια, ευχάριστη γεύση

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review