Ηράκλειο
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Πολιτισμός
Τύπος tour

«Παλάτι του Μίνωα» wine tour

Ξεκινήστε το εκπληκτικό σας οινικό ταξίδι με την επίσκεψη του Μετοχιού του Μηλιαράκη, σε μία πανέμορφη τοποθεσία κατάφυτης  από αμπελώνες. Συνεχίστε την περιήγησή σας στον επόμενο οινικό σταθμό, το κτήμα Λυραράκη, ένα οινοποιείο εξίσου γνωστό για τα εκλεκτά κρασιά του καθώς και για τον όμορφο και προσεγμένο περιβάλλοντα χώρο του.

Στη συνέχεια, θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το Βαθύπετρο, μια περιοχή στην οποία εντοπίστηκε το αρχαιότερο πατητήρι σταφυλιών και να ενημερωθείτε για αυτό σε βάθος, από τον έμπειρο ξεναγό μας.

Το ταξίδι σας όμως δεν σταματά εδώ καθώς θα σας αποχαιρετήσουμε μέσα από μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία γευστικών κρητικών πιάτων σε ένα χωριό της Κρήτης με σπουδαία ιστορική αξία και μακρόχρονη οινική ιστορία. Φροντίζουμε εμείς τα πάντα για εσάς,  έτσι ώστε να αφοσιωθείτε εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το όμορφο οινικό και γαστρονομικό σας ταξίδι.

Κτήμα Μηλιαράκη
Η αρχή της ιστορίας των ονομαστών Κρητικών κρασιών ΜΙΝΩΣ ξετυλίγεται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1932 η εταιρεία συγκροτείται σαν πρότυπη μονάδα παραγωγής οίνου. Η εταιρεία ΜΙΝΩΣ σήμερα διανύει την όγδοη δεκαετία της και παράγει κρασιά προερχόμενα από γηγενείς ποικιλίες, όπως το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι για τα κόκκινα, τη Βιλάνα, το Βιδιανό και το Θραψαθήρι για τα λευκά. Ένα μέρος της ερυθρής παραγωγής  του οινοποιείου, ωριμάζει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο, κάτω από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Κτήμα Λυραράκη
Στο Αλάγνι Ηρακλείου βρίσκεται το οινοποιείο Λυραράκη, το οποίο ξεκίνησε την  πρώτη οινοποίηση το 1966. Προσανατολισμός του κτήματος ήταν η διάσωση των αυτόχθονων κρητικών ποικιλιών, προχωρώντας σε οινοποιήσεις που αναδεικνύουν την αξία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Αναχώρηση/Επιστροφή: Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)
Ώρα αναχώρησης: 08:00
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης
.
Ώρα επιστροφής: 17:30
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές γαστρονομικές γεύσεις
VIP transportation
Κόστος εισιτηρίων
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Ότι δεν περιλαμβάνεται παραπάνω
Αγορές φιαλών οίνου
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

 

Minos palace wine tour

1

08:00            ● Αναχώρηση από το Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Προτείνεται να προσέλθετε 15-20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης προς αποφυγήν καθυστερήσεων έναρξης της περιήγησης.
2

08:45-10:45  ● Οινογευσία στο Μετόχι Μηλιαράκη

Θα απολαύσετε μια όμορφη οινική περιήγηση στους υπέροχους αμπελώνες που βρίσκονται γύρω από το Μετόχι, οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε ένα μοναδικό τοπίο σπάνιου φυσικού κάλλους, δοκιμάζοντας στην συνέχεια 5 εκλεκτές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από γευστικά κρητικά τυριά.
3
Θα συμμετέχετε σε μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση στο αρχαιότερο πατητήρι κρασιού και θα ενημερωθείτε σε βάθος για την σύνδεση του κρασιού με την Ελλάδα καθώς και την ιστορία του στο πέρασμα των χρόνων.

Μάθετε περισσότερα...

4

12:45-14:15  ● Οινογευσία στο κτήμα Λυραράκη

Θα περιηγηθείτε στους εξαιρετικούς αμπελώνες που απλώνονται σε μια έκταση 140 στρεμμάτων γύρω από το οινοποιείο, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα των εκπληκτικών Λασιθιώτικων  Όρεων, θα ξεναγηθείτε στο κελάρι  όπως επίσης θα δοκιμάσετε 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιού ,συνοδευόμενες από κρητικά παξιμάδια κ ελιές.
5

14:45-16:45  ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Αγαπητοί οινόφιλοι, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια παραδοσιακή γαστρονομική εμπειρία, σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Ηρακλείου, τις ιστορικές Αρχάνες. Γευστικά κρητικά πιάτα, εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών και όλα αυτά δια χειρός του εξαιρετικού μας σεφ Δημήτρη Μαυράκη.
6

17:00-17:30  ● Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου (σημείο Λιοντάρια).

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

Δαφνί

Ποικιλία: Δαφνί 100%

Η ποικιλία σταφυλιών Δαφνί διασώθηκε από εξαφάνιση από την οικογένεια Λυραράκη όταν φυτεύτηκε στον οικογενειακό αμπελώνα «Ψαράδες» στα 480μ. υψόμετρο στην κεντρική Κρήτη στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Το όνομά του προέρχεται από το φυτό δάφνης, καθώς το παραγόμενο κρασί έχει αυτά τα αρώματα. Ένα κρασί με ξεχωριστό φυτικό χαρακτήρα, με έντονη αρωματική αίσθηση στο στόμα, σε φόντο εσπεριδοειδών.

Πλυτό

Ποικιλία: Πλυτό 100%

Η ποικιλία Πλυτό διασώθηκε από την εξαφάνιση από την οικογένεια Λυραράκη, όταν την φύτεψε στον οικογενειακό αμπελώνα «Ψαράδες» (480μ. υψόμετρο) στην κεντρική Κρήτη, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.
Οίνος κομψός, με καθαρά φρουτώδη αρώματα υψηλής έντασης. Στόμα γεμάτο και πολύπλευρο με ευγενικά ταννικό ύφος που εναρμονίζει το σύνολο του γευστικού του χαρακτήρα.

Θραψαθήρι

Ποικιλία: Θραψαθήρι 100%

«Αρμι» λέμε στην κρητική διάλεκτο την κορυφή μιας βουνοπλαγιάς. Ο αμπελώνας στη θέση «Αρμι» έχει ανατολική έκθεση και βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μέτρων.
To μέτριας γονιμότητας έδαφος σε συνδυασμό με την συνεχή επίδραση των ευεργετικών ανέμων συνθέτουν ένα μοναδικό μικροκλίμα. Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες η ποικιλία Θραψαθήρι εκφράζει άριστα τον αρωματικό και γευστικό της πλούτο. Αυτός ο οίνος επιδέχεται παλαίωση.

Κοτσιφάλη

Ποικιλία: Κοτσιφάλι 100%

Κοτσιφάλι «Καρνάρι» είναι ένα κρασί που περιλαμβάνει την παράδοση της δυτικής Κρήτης, για να παράγει κρασιά στυλ «Μαρούβα», προσαρμόζοντάς το σε ένα πιο απαλό στυλ. 
Το σταφύλι Κοτσιφάλι, που καλλιεργείται στην περιοχή «Καρνάρι», μας έδωσε αυτό το κρασί, προωθώντας τη ζεστασιά του αλκοόλ σε γλυκά φρούτα και μπαχαρικά, στοιχεία που αποκαλύπτουν τη μακρά γήρανση των χρησιμοποιημένων βαρελιών. Η ευγενής επίδραση του οξυγόνου, τόσο στο άρωμα όσο και στη γεύση του κρασιού, είναι καλά ενσωματωμένη, παρέχοντας σταθερότητα στο κρασί.

ΚΡΑΣΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ
Minos Palace Λευκό

Ποικιλίες: Βιλάνα 100%

Η πιο αναγνωρίσιμη ετικέτα του Οινοποιείου.
Προέρχεται από ποικιλία λευκών σταφυλιών Bιλάνα. Xρώμα ανοιχτό κίτρινο, αρώματα φρούτων, γεύση λεπτή και δροσερή, αρωματική επίγευση. O μούστος μετά από απολάσπωση ζυμώνεται σε σταθερή θερμοκρασία 18oC μέσα σε 12τοννες δεξαμενές.

Κτήμα Μηλιαράκη

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι 80%, Μαντηλάρι 20%

Ένα ερυθρό κρασί παλαίωσης με σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων και νέου δρύινου βαρελιού. Βελούδινο σώμα με πλούσιες τανίνες και εκπληκτική επίγευση.

malvazia wine Μαλβαζία

Ποικιλίες: Malvazia di Candia 50%, Malvazia Aromatica 50%

Η αναβίωση μιας αυθεντικής και πολλά υποσχόμενης κρητικής ποικιλίας σε μια εκδοχή ξηρού λευκού κρασιού. Ένα μοναδικό κρασί με χαρακτηριστική ταυτότητα.
Ένα πλούσιο χρυσοκίτρινο κρασί με σύνθετα αρώματα και χαρακτηριστική γεύση. Ο τρυγητός πραγματοποιείται στα μέσα Σεπτεμβρίου και η συνολική παραγωγή των 6.000 φιαλών προέρχεται αποκλειστικά από πρόρωγο μούστο ζυμούμενο σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

vidiano wine miliarakis crete

Βιδιανό

Ποικιλίες: Βιδιανό 100%

Ένα λευκό ξηρό κρασί από μια πολλά υποσχόμενη κρητική ποικιλία. Προέρχεται αποκλειστικά από πρόρωγο Βιδιανό οινοποιημένο με τη μέθοδο τη κρυοεκχύλισης. Αποτέλεσμα, ένα πλούσιο αρωματικά κρασί, απολαυστικό όγκο στο στόμα με φινετσάτη υφή και δροσερή επίγευση που παραμένει ζωντανή για σημαντικό διάστημα

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review