Ηράκλειο
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Πολιτισμός
Τύπος tour

Ιουλιάτικο wine tour

Οι οινόφιλοι της παρέα μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  μια εποικοδομητική και άκρως ενημερωτική επίσκεψη  στο Ιστορικό Μουσείο της Κρήτης, ένα ευρέως γνωστό μουσείο, βασική μέριμνα του οποίου ήταν και παραμένει η διαφύλαξη και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, από τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους ως τη σύγχρονη εποχή.

Ακόμη, θα ζήσετε ένα αξέχαστο οινικό ταξίδι μέσα από την επίσκεψη σας στα κτήματα του Μπουτάρη και του Στυλιανού, δοκιμάζοντας τις εκλεκτές ετικέτες κρασιού και τις όμορφες εγκαταστάσεις που διαθέτουν. Το τέλος της σύντομης περιήγησής σας, θα σηματοδοτηθεί από μια πλούσια γαστρονομική εμπειρία, σε ένα όμορφο χωριό της Κρήτης με μακρά και σπουδαία ιστορία. Φροντίζουμε εμείς τα πάντα για εσάς,  έτσι ώστε να αφοσιωθείτε εξ’ ολοκλήρου σε αυτό το όμορφο οινικό και γαστρονομικό σας ταξίδι.

Κτήμα Μπουτάρη
Το οινοποιείο Μπουτάρη στην Κρήτη είναι κτισμένο έξω από το χωριό Σκαλάνι, στο κτήμα Φανταξομέτοχο. Αποτελεί ένα  από τα  στολίδια  της αμπελουργικής ζώνης των Αρχανών. Το ανάγλυφο και ο προσανατολισμός των αμπελώνων,  το προστατεύουν από τους θερμούς νότιους ανέμους του καλοκαιριού και σε συνδυασμό με το υψόμετρο και το έδαφός του, δίνουν ποιοτικά σταφύλια και οδηγούν στην παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών.
Η ποικιλιακή σύνθεση του αμπελώνα περιλαμβάνει τόσο διεθνείς όσο και γηγενείς ποικιλίες αφού δίπλα στο Chardonnay και το Syrah, έχει φυτευθεί το Βιδιανό, η Malvasia Aromatica, το Ασύρτικο, το Κοτσιφάλι, το Μοσχάτο Σπίνας και το Λιάτικο.

Κτήμα Στυλιανού
Σ’ ένα μπουτίκ οινοποιείο, στην κορυφή ενός μικρού λόφου, με μαγευτική θέα σε όλη την περιοχή, λίγα χιλιόμετρα νότια της Κνωσού, βρίσκεται  το οινοποιείο Στυλιανού, στο οποίο καλλιεργούνται βιολογικά  οι μοναδικές γηγενείς ποικιλίες βιδιανό, Θραψαθήρι, Βηλάνα, Κοτσιφάλι και Μανδηλάρι.

Αναχώρηση/Επιστροφή τοποθεσία: Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)
Ώρα αναχώρησης:
09:00
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης
Ώρα επιστροφής: 18:30
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές τοπικές γεύσεις
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Επίσκεψη μουσείου
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Εξτρα αγορές ειδών
Ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

 

Iouliatiko wine tour

1

09:00            ● Αναχώρηση από το Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Προτείνεται να προσέλθετε 15-20 λεπτά πριν την ώρα αναχώρησης, προς αποφυγή καθυστερήσεων έναρξης της περιήγησης.
2

9:15-10:30    ● Επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας Κρήτης:

Το Μουσείο ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Εταιρεία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με σκοπό τη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης από τους πρώτους Βυζαντινούς χρόνους μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Θα ενημερωθείτε σε βάθος τόσο για την ιστορία όσο και για τα εκθέματα του Μουσείου, από τον έμπειρο ξεναγό μας, μια εποικοδομητική εμπειρία πολιτισμικού περιεχομένου σας περιμένει.

Μάθε περισσότερα

3

11:00-13:00  ● Οινογευσία στο κτήμα Μπουτάρη:


Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εντυπωσιακή ξενάγηση στο κελάρι του οινοποιείου, στον χώρο παραγωγής κρασιού και στους υπόλοιπους χώρους του κτήματος (αμπελώνες) και να δοκιμάσουν 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από κρητικό απολαυστικό ντάκο.
4

13:30-15:30  ● Οινογευσία στο κτήμα Στυλιανού:


Θα απολαύσετε μια αξέχαστη περιήγηση στο υπόγειο κελάρι του οινοποιείου, στον χώρο παραγωγής κρασιού, μια αναζωογονητική βόλτα στους αμπελώνες που το περιβάλλουν. Θα συμμετέχετε σε μια γευστική δοκιμή 3-4 διαφορετικών ποικιλιών κρασιού, που θα συνοδεύοντα από μια λαχταριστή πιατέλα τοπικών τυριών. Ακόμη θα πραγματοποιήσετε μια ελαιογευσία, κρητικού παρθένου ελαιολάδου που παράγει η ίδια εταιρεία του κ.Στυλιανού
5

16:00-18:00  ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Αγαπητοί οινόφιλοι, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια παραδοσιακή γαστρονομική εμπειρία σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία του Ηρακλείου, τις ιστορικές Αρχάνες. Γευστικά κρητικά πιάτα, εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών και όλα αυτά δια χειρός του εξαιρετικού μας σεφ Δημήτρη Μαυράκη
6

18:30            ● Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου (σημείο Λιοντάρια)

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

theon-gi wine

Θεών γη – Ερυθρός ξηρός

Ποικιλίες: Κοτσυφάλι, Μανδηλάρι

Οίνος παλαιωμένος σε γαλλικά δρύινα βαρέλια με αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων, μαλακές τανίνες και πλούσια γεύση.

theon-dora white wine

Θεών δώρα – Λευκός ξηρός

Ποικιλίες: Βηλάνα, Βιδιανό, Θραψαθήρι

Οίνος με λαμπερό χρώμα, αρώματα φρούτων και πλούσιο σώμα.

theon dora red wine

Θεών δώρα – Ερυθρός ξηρός

Ποικιλίες: Κοτσυφάλι, Μανδηλάρι

Οίνος με ρουμπινί χρώμα, αρώματα ώριμων φρούτων και μπαχαρικών, μαλακές τανίνες και πλούσια γεύση.

theon dora roze wine

Θεών δώρα – Ροζέ Ξηρός

Ποικιλίες: Κοτσυφάλι, Μανδηλάρι

Οίνος με εντυπωσιακό χρώμα και άρωμα φρέσκων φρούτων.

ΚΡΑΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

fantaxometocho white wine

Φανταξομέτοχο

Ποικιλίες: Βηλάνα, Chardonnay, Malvasia Aromatica

Κρασί λαμπερό με λευκοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Ο πολύπλοκος αρωματικός του χαρακτήρας προέρχεται από άνθη λεμονιάς, ανανά και νότες μελιού. Η παλέτα του στρογγυλεύει από χαρακτήρες βανίλιας που προέρχεται από την μικρή παραμονή σε βαρέλια. Γεμάτο σώμα, πλούσιο, καλά ισορροπημένο με την υψηλή οξύτητα και το αλκοόλ του. Παρουσιάζει μια μακρά επίγευση.

skalani wine

Σκαλάνι

Ποικιλίες: Κοτσυφάλι 50%, Syrah 50%

Βαθυκόκκινο κρασί με έντονο μπουκέτο στο οποίο κυριαρχούν τα αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, γλυκών αρωμάτων παλαίωσης όπως κανέλας, γαρύφαλλου, κακάο παντρεμένα αρμονικά με άρωμα δρύινου βαρελιού και καβουρντισμένων ξηρών καρπών. Εξαιρετική δομή, πλούσιο σώμα, όγκος, λιπαρότητα, μεγάλη γευστική και αρωματική διάρκεια.

moschato spinas wine

Μοσχάτο Σπίνας

Ποικιλίες: Μοσχάτο Σπίνας 100%

Χρώμα έντονο χρυσαφί με κίτρινες ανταύγειες. Το πολύπλοκο μπουκέτο του εντυπωσιάζει αφού τα ποικιλιακά αρώματα δένουν με τα αρώματα της παλαίωσης. Αρώματα εσπεριδοειδών, ανανά και grapefruit ενώνονται με αρώματα μελιού και χαμομηλιού. Στο στόμα εμφανίζει πολύ καλή δομή, πλούσια λιπαρή γεύση με μεγάλης διάρκειας επίγευση.

iouliatiko wine boutaris

Ιουλιάτικο

Ποικιλίες: Λιάτικο 100%

Χρώμα λαμπερό βυσσινί με έντονες καφετιές ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο όπου με την ανάδευση στο ποτήρι ξεδιπλώνονται αρώματα αποξηραμένων φρούτων, ξηρών καρπών, καφέ και κακάο. Πολύ καλή δομή, πλούσια λιπαρή γεύση, ισορροπία έντονο άρωμα παλαίωσης και μεγάλης διάρκειας αρωματική επίγευση.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review