Χανιά
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Δραστηριότητες, Πολυτέλεια
Τύπος tour

Ευφορία wine tour

Θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης στους χώρους παραγωγής του οινοποιείου καθώς και στα υπόλοιπα σημεία του κτήματος. Οι ειδήμονες του κρασιού πιστεύουν ότι «κάποιος μπορεί να δοκιμάσει την αληθινή γεύση του κρασιού μόνο όταν έρθει σε επαφή με τα εδάφη που το παράγουν καθώς αυτά αποτελούν μια ουσιαστική παράμετρο της ταυτότητάς του».

Αν λοιπόν έχετε την ίδια άποψη, τότε η όμορφη οινική εμπειρία σας δεν τελειώνει εδώ καθώς θα έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε στους αμπελώνες του κτήματος, απολαμβάνοντας ένα απολαυστικό γεύμα κρητικών εδεσμάτων στο εσωτερικό  αυτών.

Στη συνέχεια, θα εξερευνήσετε τη λίμνη του Κουρνά  όπου θα απολαύσετε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που περιβάλλεται από ψηλά βουνά και ελαιώνες. Η λίμνη του Κουρνά είναι μία από τις λίγες στην Κρήτη στην οποία αποθηκεύεται άφθονο γλυκό νερό σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, γι’ αυτό το λόγο  προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000.

Τέλος,  θα απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία κρητικού φαγητού σε έναν άκρως καλαίσθητο χώρο, ντυμένο από πέτρα και ενταγμένο στην παράδοση της Κρήτης. Ένας γευστικός προορισμός φτιαγμένος με πολύ μεράκι και φαντασία.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι το καπέλο σας, τη φωτογραφική σας μηχανή και φυσικά το χαμόγελό σας. Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα σε έμας!

Αναχώρηση/Επιστροφή τοποθεσία: Δημοτική Αγορά, Χανιά
Ώρα αναχώρησης: 08:30
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης.
Ώρα επιστροφής:  17:45
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές γαστρονομικές εμπειρίες
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω
Αγορές φιαλών οίνου
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

Euphoria wine tour

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Groups
1

08:30              ● Αναχώρηση: Δημοτική Αγορά, Χανιά

Προτείνεται η άφιξη των επισκεπτών στο σημείο αναχώρησης 15 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα προς αποφυγή καθυστερήσεων.
2

9:30 - 12:30    ● Οινογευσία στο κτήμα Ντουράκη και πικ-νικ στους αμπελώνες

Θα βιώσετε μια μοναδική  εμπειρία ξενάγησης  πάνω στα κρασιά του οινοποιείου, επισκεπτόμενοι το εκπληκτικό κελάρι, τον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και τους υπόλοιπους χώρους αυτού.Ακολουθεί μια εμπειρία πικ-νικ στους αμπελώνες του κτήματος, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εξαιρετικές ετικέτες ποιοτικού κρασιού συνοδευόμενες από fingerfood. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το καπέλο σας, τη φωτογραφική σας μηχανή και τη καλή σας διάθεση και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνουμε εμείς. (Ελάχιστος αριθμός ατόμων τα 5 άτομα για την πραγματοποίηση του πικ-νικ)
3

13:00 - 14:15  ● Εξερεύνηση της λίμνης Κουρνά

Θα εξερευνήσετε τη λίμνη του Κουρνά ,όπου θα απολαύσετε ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο που περιβάλλεται από ψηλά βουνά και ελαιώνες Η λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, σε ένα κοίλωμα ανάμεσα σε λόφους.

Μάθετε περισσότερα...

4

15:00 - 17:00  ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Θα απολαύσετε εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες που στηρίζονται σε παραδοσιακές συνταγές, από φρέσκα προϊόντα που προέρχονται από την κρητική γη, μια κουζίνα γεμάτη από αρώματα και γεύσεις, με ιστορία στον χρόνο. Το γεύμα σας θα πραγματοποιηθεί σε έναν άκρως καλαίσθητο χώρο, ντυμένο από πέτρα και ενταγμένο στην παράδοση της Κρήτης. Ένας γευστικός προορισμός φτιαγμένος με πολύ μεράκι και φαντασία.
5

17:45              ● Επιστροφή: Δημοτική Αγορά, Χανιά

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ

kudos syrah wine

Kudos κόκκινο

Ποικιλίες: Syrah

Όπως αναφέρεται στο έργο του Αριστοφάνη, το κῦδος είναι η λέξη για τη μαγική δόξα, η οποία εισήλθε στην αγγλική γλώσσα τον 19ο αιώνα, που σημαίνει μεγάλη αναγνώριση ή έπαινο για εξαιρετικό επίτευγμα.
Το Syrah είναι σχεδόν αδιαφανές και έχει μαύρο χρώμα. Είναι γεμάτο με έντονα αρώματα βατόμουρων, πιπέρι και άγρια βότανα βουνών, με εξαιρετικό τελείωμα και καλά ενσωματωμένες γεύσεις βελανιδιάς.

kudos malvazia wine dourakis

Kudos Μαλβαζία λευκό

Ποικιλίες: Μαλβαζία

Η Μαλβαζία αποτελεί την πλουσιότερη σε αρώματα κρητική ποικιλία που εξαπλώθηκε και πλούτισε τους Μεσογειακούς αμπελώνες πριν από 8 αιώνες. Αναζωογονήθηκε τα τελευταία χρόνια στη μητρίδα γη με τις άριστες γι’ αυτήν κλιματολογικές συνθήκες.
Χρυσοπράσινος λευκός οίνος με σύνθετο άρωμα εσπεριδοειδών και ξηρών καρπών. Σώμα μαλακό και ισορροπημένο με φρουτώδη και ζωηρή γεύση. Φρέσκο, δροσερό στόμα με εξαιρετική γευστική ισορροπία.

euphoria romeiko dourakis wine

Ευφορία Ρωμέικο

Ποικιλίες: Ρωμέικο

Τα σταφύλια της ποικιλίας Ρωμέικο απλώνονται στον ήλιο για 9 ημέρες, για μερική αποξήρανση. Ο παχύρρευστος χυμός αποδίδει έναν φυσικώς γλυκύ οίνο με εξαιρετική πυκνότητα αρωμάτων από λουλούδια και εσπεριδοειδή (νεράντζι, μανταρίνι, πράσινο λεμόνι, κίτρο), καραμέλας βουτύρου και μελιού. Πλούσια, κομψή γεύση, μεταξένια γλύκα στο στόμα και με καλή ισορροπία γλύκας-οξύτητας

rizitis dourakis wine

Ριζίτης

«Ριζίτης» ονομάζεται ο ορεσίβιος κάτοικος που αποτελεί την τάξη εκ της οποίας προέρχονται οι Κρητικοί πολεμιστές. Ο «Ριζίτης Ντουράκη» έχει χρώμα τριανταφυλλένιο με αιθέριο άρωμα από φράουλες, βατόμουρα και σκουροκόκκινα φρούτα. Διακρίνεται για τη γεμάτη και πλούσια δροσερή γεύση με πολύ καλή επίγευση.