Ηράκλειο
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Δραστηριότητες
Τύπος tour

Αχινός wine tour

Σε αυτή την όμορφη περιήγηση θα έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε 2 εξαιρετικά οινοποιεία της Κρήτης, γνωστά για τα γευστικά κρασιά τους καθώς και για την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών τους. Οι  λάτρεις του κρασιού θα ξεκινήσουν  το όμορφο οινικό τους ταξίδι, με την εξερεύνηση κρητικών τοπίων σπάνιου φυσικού κάλους, συνοδευόμενοι ασφαλώς από το έμπειρο προσωπικό των ξεναγών μας. Θα ζήσετε όμορφες οινικές εμπειρίες μέσα από την επίσκεψή σας στα οινοποιεία Μηλιαράκης και Ταμιωλάκης και φυσικά η μέρα σας θα ολοκληρωθεί με μια άνευ προηγουμένου γαστρονομική εμπειρία.

Μετόχι Μηλιαράκης

Η αρχή της ιστορίας των ονομαστών Κρητικών κρασιών ΜΙΝΩΣ ξετυλίγεται από τα μέσα του 19ου αιώνα. Η εταιρεία ΜΙΝΩΣ σήμερα διανύει την όγδοη δεκαετία της και παράγει κρασιά προερχόμενα από γηγενείς ποικιλίες, όπως το Κοτσιφάλι και το Μαντηλάρι για τα κόκκινα, τη Βιλάνα, το Βιδιανό και το Θραψαθήρι για τα λευκά. Επιπλέον, ένα μέρος της ερυθρής παραγωγής  του οινοποιείου ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο, κάτω από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε  στους υπέροχους αμπελώνες που βρίσκονται γύρω από το Μετόχι, απολαμβάνοντας ένα μοναδικό τοπίο σπάνιου φυσικού κάλλους. Ακόμη θα δοκιμάσετε 5 διαφορετικές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από γευστικά κρητικά τυριά.

Κτήμα Ταμιωλάκης

Το Κτήμα Ταμιωλάκη βρίσκεται στο Χουδέτσι και ανήκει στην ζώνη Ο.Π.Α.Π. των Πεζών, την μεγαλύτερη από τις τρεις οινοπαραγωγικές ζώνες του νομού Ηρακλείου. Φιλοσοφία του κτήματος είναι η ανάδειξη του κρητικού αμπελώνα μέσα από την χρήση γηγενών ποικιλιών. Έτσι λοιπόν το κτήμα Ταμιωλάκη προσανατολίστηκε στη φύτευση ποικιλιών που έτειναν προς εξαφάνιση κάποιες από τις οποίες, κατά βάση λευκές, είναι το Βιδιανό και το Μοσχάτο Σπίνας, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια των συγκεκριμένων αμπελώνων να  συμβάλλει στη διάσωση και στην ανάδειξή τους. Σήμερα, το κτήμα Ταμιωλάκη παράγει πέντε κρητικούς τοπικούς οίνους και έναν Ο.Π.Α.Π.

Θα απολαύσετε μια πλήρη ξενάγηση  στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους υπόλοιπους χώρους του οινοποιείου, όπως επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιών που θα συνοδεύονται από κρητικό τυρί, λαχταριστούς ντάκους, τοπικά παξιμάδια ,ελιές καθώς και φρέσκιες ντομάτες.

Τέλος, θα αφεθείτε σε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, δοκιμάζοντας εξαιρετικά ορεκτικά και κυρίως πιάτα . Διατίθεται και μενού για χορτοφάγους.

Αναχώρηση/Επιστροφή: Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)
Ώρα αναχώρησης: 09:00
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης.
Ώρα επιστροφής: 17:00
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές γαστρονομικές εμπειρίες
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Ότι δεν περιλαμβάνεται παραπάνω
Αγορές φιαλών οίνου
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

ahinos wine tour

1

09:00             ● Αναχώρηση από το Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Προτείνεται η άφιξη των επισκεπτών στο σημείο αναχώρησης 15 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα προς αποφυγή καθυστερήσεων.
2

09:45 - 10:45 ● Περιήγηση στο Σαμπά - περιπατητική δαδρομή

Θα συμμετέχετε σε μια όμορφη περιπατητική διαδρομή, απολαμβάνοντας όμορφα τοπία που θα σας περιβάλλουν κατά τη διάρκεια του περιπάτου σας, καθώς και τη πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Η όμορφη εξερεύνησή σας στην περιοχή του Σαμπά θα πραγματοποιηθεί υπό τη συνοδεία έμπειρου ξεναγού. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι το καπέλο σας και την καλή σας διάθεση. Όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα σε μας.
3

10:50 - 12:00 ● Οινογευσία στο Μετόχι Μηλιαράκη

Θα περιηγηθείτε εντός των αμπελώνων που εκτείνονται σε μικρή απόσταση γύρω από το Μετόχι, θα απολαύσετε την άγρια ομορφιά του παρθένου τοπίου που θα σας περιβάλλει, όπως επίσης θα πραγματοποιήσετε γευστική δοκιμή 5 διαφορετικών ετικετών κρασιού, συνοδευόμενη από μια γευστική ποικιλία τοπικών τυριών.
4
Θα απολαύσετε μια πλήρη ξενάγηση στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους λοιπούς χώρους του οινοποιείου, σε μια περιοχή με έντονο το στοιχείο της φύσης. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιών που θα συνοδεύονται από κρητικό τυρί, λαχταριστούς ντάκους, τοπικά παξιμάδια, ελιές καθώς και φρέσκιες ντομάτες.
5

14:45 - 16:45 ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Θα απολαύσετε εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες που στηρίζονται σε παραδοσιακές συνταγές, από φρέσκα προϊόντα που προέρχονται από την κρητική γη, μια κουζίνα γεμάτη από αρώματα και γεύσεις, με ιστορία στον χρόνο. Το menu θα αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κυρίως πιάτων. Όσο για τους χορτοφάγους παρέχεται η δυνατότητα γεύματος προσαρμοσμένων στις γευστικές τους προτιμήσεις.
6

17:00             ● Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου (σημείο Λιοντάρια)

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ

Minos Palace Λευκό

Ποικιλίες: Βιλάνα 100%

Η πιο αναγνωρίσιμη ετικέτα του Οινοποιείου.
Προέρχεται από ποικιλία λευκών σταφυλιών Bιλάνα. Xρώμα ανοιχτό κίτρινο, αρώματα φρούτων, γεύση λεπτή και δροσερή, αρωματική επίγευση.
O μούστος μετά από απολάσπωση ζυμώνεται σε σταθερή θερμοκρασία 18C μέσα σε 12τοννες δεξαμενές.

Κτήμα Μηλιαράκη

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι 80%, Μαντηλάρι 20%

Ένα ερυθρό κρασί παλαίωσης με σύνθετα αρώματα κόκκινων φρούτων και νέου δρύινου βαρελιού. Βελούδινο σώμα με πλούσιες τανίνες και εκπληκτική επίγευση.

malvazia wine Μαλβαζία

Ποικιλίες: Μαλβαζία 50%, Αρωμάτικα 50%

Η αναβίωση μιας αυθεντικής και πολλά υποσχόμενης Κρητικής ποικιλίας
σε μια εκδοχή ξηρού λευκού κρασιού. Ένα μοναδικό κρασί με χαρακτηριστική ταυτότητα.
Ένα πλούσιο χρυσοκίτρινο κρασί με σύνθετα αρώματα και χαρακτηριστική γεύση. Ο τρυγητός έγινε στα μέσα Σεπτεμβρίου και η συνολική παραγωγή των 6.000 φιαλών προέρχεται αποκλειστικά από πρόρωγο μούστο ζυμούμενο σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

vidiano wine Βιδιανό

Ποικιλίες: Βιδιανό 100%

Δείγμα των εξαιρετικών δυνατοτήτων του Κρητικού Αμπελώνα σε συνδυασμό με τη σύγχρονη οινοποιητική υποδομή του οινοποιείου μας, ένα αρωματικό και δροσερό λευκό κρασί από την τοπική ποικιλία Βιδιανό. Ένα λευκό ξηρό κρασί από μια πολλά υποσχόμενη Κρητική ποικιλία.
Προέρχεται αποκλειστικά από πρόρωγο Βιδιανό οινοποιημένο με τη μέθοδο τη κρυοεκχύλισης. Αποτέλεσμα, ένα πλούσιο αρωματικά κρασί, απολαυστικό όγκο στο στόμα με φινετσάτη υφή και δροσερή επίγευση που παραμένει ζωντανή για σημαντικό διάστημα. Σερβίρεται δροσερό στους 9-11 C

ΚΡΑΣΙΑ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗΣ

κρασί ρους ταμιωλάκης Ρους Λευκός

Ποικιλίες: Μοσχάτο σπίνας 50%, Βιδιανό 50%

Χρώμα υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Η μύτη είναι εκρηκτική και τυπική ενός Μοσχάτου. Στην αρχή κυριαρχούν τα αρώματα τριαντάφυλλου, ενώ όσο το κρασί ‘αναπνέει’ στο ποτήρι τόσο έρχονται στην επιφάνεια αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών. Στο στόμα υπάρχει ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας και στην επίγευση γίνεται έντονα αντιληπτή η φρεσκάδα των αρωμάτων.

κρασί αχινός ταμιωλάκης Αχινός

Ποικιλίες: Sauvignon Blanc 100%

Λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Τυπική έκφραση του Sauvignon blanc στη μύτη. Σε πρώτο χρόνο αντιλαμβανόμαστε νότες πράσινης πιπεριάς και όσο το κρασί αναπνέει στο ποτήρι αναδύονται αρώματα μάνγκο και γκρεϊπ-φρουτ. Στο στόμα τσιμπάει το πικάντικο νεύρο, το οποίο και προσδίδει στο κρασί μακρά επίγευση και αρωματική επιστροφή.

κρασί 6η έκδοση ταμιωλάκης 6η έκδοση

Ποικιλίες: Syrah, Κοτσιφάλι

Βαθύ σχεδόν μαύρο χρώμα, με πορφυρές αποχρώσεις. Η τυπικότητα της ποικιλίας εκφράζεται με ζωικές νότες. Στη συνέχεια ξεδιπλώνεται μία παλέτα μαύρων φρούτων, πάνω σε φόντο πιπεριού, σοκολάτας και καραμέλας βουτύρου. Το στόμα διαθέτει ένα παχύ, λιπαρό όγκο από σμιλευμένες τανίνες, με μεγάλη διάρκεια στο τελείωμα της γεύσης.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review