Χανιά
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια
Πολιτισμός
Τύπος tour

Ανωφέρεια wine tour … δεν είναι απλώς ένα tour … είναι ένα tour γευσιγνωσίας!

Περιλαμβάνεται οινογευσία στα οινοποιεία Καραβιτάκη και Ανώσκελη, στα οποία μπορείτε να γευθείτε μια ευρεία γκάμα εξαιρετικών ετικετών κρασιού. Ακόμη, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε μια πλήρη ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου και μία αναλυτική περιγραφή της διαδικασίας παραγωγής κρασιού.

Επιπλέον, θα απολαύσετε μια εμπεριστατωμένη  γευσιγνωσία καθώς και μία πλήρη περιγραφή της διαδικασίας παραγωγής ελιάς. Επιπροσθέτως θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την μνημειακή ελιά των Βουβών, ένα διατηρητέο μνημείο της φύσης. Έπεται μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία  τοπικής παραδοσιακής κρητικής κουζίνας.

Το οινοποιείο Καραβιτάκη είναι  μια σύγχρονη μονάδα που  διαθέτει 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους οινογευσίας, μία γραφική εκκλησία, αφιερωμένη στον προστάτη της αμπέλου, ανάμεσα σε όμορφους αμπελώνες και ελαιόδενδρα στην κορυφή της περιοχής του Κολυμπαρίου.

Το οινοποιείο έχει τις ρίζες του  80 χρόνια πίσω Σήμερα, η μορφή του έχει αλλάξει και αποτελεί ένα οινοποιείο- μπουτίκ, το οποίο βρίσκεται  στα Ποντικιανά, στα Χανιά. Το κτήμα αποτελείται από 150 στρέμματα αμπελώνων με προσεκτικά επιλεγμένα αμπελοτόπια για κάθε ποικιλία. Παράγει κρασιά  προερχόμενα τόσο από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών όσο και από διεθνείς.

Το οινοποιείο Ανώσκελη που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό της περιοχής, προσφέρει στον επισκέπτη μία μοναδική εμπειρία ενημέρωσης γύρω από την παραγωγή κρασιού και ελαιολάδου.

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του οινοποιείου, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε μια γευστική δοκιμή  εκλεκτών ετικετών κρασιού και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και να φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αναχώρηση/Επιστροφή τοποθεσία: Σημείο διαμονής των πελατών
Ώρα αναχώρησης: 10:00
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης.
Ώρα επιστροφής:  17:00
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές γαστρονομικές εμπειρίες
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω
Αγορές φιαλών οίνου
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

anofereia wine tour

1

10:00               ● Σημείο διαμονής των πελατών

.
2

10:45 - 11:45 ● Οινογευσία στο κτήμα Καραβιτάκη

Θα απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης στο κελάρι του οινοποιείου, στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους λοιπούς του χώρους, θα συμμετέχετε σε μια γευστική δοκιμή 6 εξαιρετικών ετικετών κρασιού που θα συνοδεύονται από το τοπικά γευστικά κρητικά τυριά, κρητικά παξιμάδια καθώς και ελιές παραγωγής της οικογένειας Καραβιτάκη.
3

12:00 - 13:00 ● Επίσκεψη στην μνημειακή Ελιά των Βουβών

Το Μουσείο Ελιάς Βουβών έχει το μεγάλο προνόμιο να βρίσκεται δίπλα στο Μνημειακό δένδρο της Ελιάς των Βουβών, το αρχαιότερο δένδρο ελιάς στον κόσμο, το οποίο επισκέπτονται σήμερα 20.000 περίπου άτομα ετησίως. Είναι κηρυγμένο ως διατηρητέο μνημείο της φύσης, λόγω του ιδιαίτερου αισθητικού, οικολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντός του.

Μάθετε περισσότερα...

4

13:30 - 14:45 ● Οινογευσία & Ελαιογευσία στο κτήμα Ανώσκελη

Θα συμμετέχετε σε μια εκπληκτική ξενάγηση σε όλους τους χώρους του οινοποιείου, θα ενημερωθείτε για όλα τα στάδια παραγωγής και  παλαίωσης του κρασιού. Ακόμη, θα δοκιμάσετε 5 εξαιρετικές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
Ελαιογευσία
Θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις ποικιλίες ελαιών και ελαιολάδου που παράγει η Ανώσκελη καθώς και για όλα τα στάδια παραγωγής αυτών, απολαμβάνοντας μια μοναδική εμπειρία ελαιογευσίας.
5

15:00 - 16:30 ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Θα απολαύσετε εξαιρετικές γαστρονομικές δημιουργίες που στηρίζονται σε παραδοσιακές συνταγές, από φρέσκα προϊόντα που προέρχονται από την κρητική γη, μια κουζίνα γεμάτη από αρώματα και γεύσεις, με ιστορία στον χρόνο και όλα αυτά από τους πιο φιλόξενους οικοδεσπότες.
6

17:00             ● Επιστροφή: Σημείο Διαμονής των πελατών

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ

white dry wine lithos

Λίθος

Ποικιλίες: Σουλτανίνα

Από την ποικιλία Σουλτανίνα. Μοναδική οινοποίηση για τον ελληνικό χώρο με λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα και πολύπλοκο άρωμα λουλουδιών και φρούτων. Στους 8 – 10 βαθμούς ιδανική συνοδεία θαλασσινών, λευκών κρεάτων και ορεκτικών.

cretan wine elia

Ελιά

Ποικιλίες: 70% Syrah, 20% Grenage Rouge and 10% Carignan.

Το κτήμα που την παράγει βρίσκεται πλάι στην Ελιά των Βουβών που θεωρείται το αρχαιότερο δέντρο παγκοσμίως και στεφάνωσε τους ολυμπιονίκες του 2004 και κυρήχθηκε διατηρητέο μνημείο της φύσης. Πρόκειται για ένα κρασί με εξαιρετικά γεμάτο στόμα, έντονες τανίνες και σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Παλαίωση για ένα χρόνο. Τύπος δρυός Allier – Nevers. Δεν έχει υποστεί φιλτράρισμα.

ampelonas white wine

Αμπελώνας

Ποικιλίες: Σουλτανίνα και Chardonnay σε ίσες αναλογίες.

Ζυμώνεται κάτω από τους 18oC. Χαρακτηρίζεται από αρώματα άγουρων φρούτων, υψηλή οξύτητα, κρυστάλλινο χρώμα και δροσερή γεύση. Πίνεται σε θερμοκρασία 10 oC Συνοδεύοντας λευκά κρέατα, θαλασσινά και φρούτα.

romeiko wine

Λιαστός από Ρωμέικο

Ποικιλίες: γηγενής ποικιλία Ρωμέικο

Είναι μια ευοξέιδωτη υψηλόβαθμη ποικιλία κατάλληλη για λιαστούς οίνους. Τα σταφύλια συλλέγονται υπερώριμα και αφήνονται να λιαστούν για 12 ημέρες πάνω σε ειδικές επιφάνειες. Έπειτα ακολουθείται παραδοσιακή οινοποίηση. Το προϊόν παραμένει τουλάχιστον για 36 μήνες σε δρύινα βαρέλια για παλαίωση.

ΚΡΑΣΙΑ ΑΝΩΣΚΕΛΗ

anoferia red dry wine

Ανωφέρεια ερυθρός

Ποικιλίες: 100% Cabernet Sauvignon

Κόκκινο μονοποικιλιακό, ημίγλυκο κρασί. Βαθύ κόκκινο χρώμα με αποχρώσεις ρουμπίνι που γεμίζει το ποτήρι με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων και βοτάνων, όπως φασκόμηλο και ρήβες. Η ισορροπημένη οξύτητά του προσφέρει αρμονία και σφιχτό σώμα. Η φρουτώδης αίσθηση γίνεται ακόμη ισχυρότερη με ξεχωριστά αρώματα του βατόμουρου, του κερασιού, της κανέλας και της βανίλιας. Στο τέλος μένει τελικά μια επίγευση φραουλών.

anoferia white dry wine

Ανωφέρεια λευκός

Ποικιλίες: 100% Βηλάνα

Χρυσές χρωματικές αποχρώσεις με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονιού. Η ισορροπημένη οξύτητά του προσφέρει αρμονία και σφιχτό σώμα. Ενώ στο τέλος  μια φρουτώδη αίσθηση που γίνεται ισχυρότερη χάρη στα εκφραστικά αρώματα της βανίλιας και του πράσινου μήλου.

ano plagia red wine

Άνω Πλαγιά ερυθρός

Ποικιλίες: 80% Syrah, 10% Grenache rouge, 10% Cabernet Sauvignon

Τα χαρακτηριστικά του είναι οι ώριμες τανίνες, το καθαρό πορφυρό χρώμα, η μέση οξύτητα και τα πλούσια δάκρυα στο γυαλί. Μόλις το γευθείτε, μπορείτε να απολαύσετε το άρωμα των μπαχαρικών, και τα ώριμα κόκκινα φρούτα.

ano plagia rose wine

Άνω Πλαγιά ροζέ

Ποικιλίες: 50% Syrah, 50% Grenache rouge

Χαρακτηριστικά του είναι η φρεσκάδα, το έντονο φωτεινό τριανταφυλλί χρώμα, η υψηλή οξύτητα και τα έντονα δάκρυα στο γυαλί. Μόλις το δοκιμάσετε, μπορείτε να απολαύσετε το άρωμα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review