Ηράκλειο
τοποθεσία
Ημερήσια περιήγηση
Διάρκεια

Ένστικτο wine tour

Αγαπητοί οινόφιλοι,  μέσα από αυτή την όμορφη περιήγηση σας, θα επισκεφθείτε 2 εξαιρετικά κρητικά οινοποιεία, το κτήμα Δασκαλάκη και το κτήμα Ιδαία, τα οποία είναι  γνωστά για τα εκλεκτά κρασιά τους. Τέλος, θα πραγματοποιήσετε ένα πλήρες γεύμα τοπικών  γευστικών εδεσμάτων, απολαμβάνοντας  ταυτόχρονα τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου, που θα σας περιβάλλει κατά τη διάρκεια του γεύματός σας.

Κτήμα Δασκαλάκης
Η παράδοση του κτήματος Δασκαλάκη στην αμπελοκαλλιέργεια και στην παραγωγή οίνων ξεκινάει από το 1920. Σήμερα, το οινοποιείο πλέον έχει περάσει στην 3η γενιά. Από το 2003 έχει ξεκινήσει η ουσιαστική αναβίωση των 80 ιδιόκτητων στρεμμάτων, τα οποία καλλιεργούνται με ολοκληρωμένη βιολογική καλλιέργεια σε υψόμετρο 400-600 μέτρων. Σε ένα ιδανικό οικοσύστημα που προβάλει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των κρητικών οίνων, έμφαση  δίνεται κυρίως  στην ανάδειξη τοπικών ποικιλιών όπως το Λιάτικο, το  Μαντηλάρι, το  Πλυτό.

Η περιήγησή σας ξεκινά με ξενάγηση στον χώρο παραγωγής κρασιού, τη γευστική δοκιμή 6 διαφορετικών ετικετών κρασιών που θα συνοδεύονται από κρητικά παξιμάδια, τοπικά τυριά καθώς και μια ποικιλία από τοπικά εδέσματα-μεζέδες.

Κτήμα Ιδαία
Η Ιδαία βρίσκεται στην καρδιά του κρητικού αμπελώνα στην επαρχία Μαλεβιζίου, στο χωριό Βενεράτο. Ανήκει στην ζώνη Π.Ο.Π Δαφνές, μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές ζώνες της Κρήτης. Υπήρξε αμπελοινικό κέντρο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, απόδειξη αυτού, αποτελούν  τα αρχαϊκά και ρωμαϊκά  λαξευτά πατητήρια που έχουν βρεθεί στην ευρύτερη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Μαλεβιζίου ήταν γνωστή για τα περίφημα γλυκά κρασιά της Μαλβαζία.

Οι κύριες ποικιλίες που οινοποιούνται είναι ερυθρές κρητικές όπως το Κοτσιφάλι, το Λιάτικο, η Μανδηλαριά καθώς και λευκές όπως το Βιδιανό, η  Βηλάνα και το Θραψαθήρι. Απολαύστε  μια όμορφη ξενάγηση στο κελάρι του σύγχρονου οινοποιείου, στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους υπόλοιπους χώρους. Ακόμη δοκιμάστε 3 εκλεκτά κρασιά, τα οποία θα  συνοδεύονται από κρητικό παξιμάδι, τοπικά τυριά και φρέσκια ντομάτα.

Αναχώρηση/Επιστροφή τοποθεσία: Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)
Ώρα αναχώρησης: 09:00
Προτείνεται οι επισκέπτες να προσέλθουν 15-20 λεπτά πρίν την ώρα αναχώρησης
Ώρα επιστροφής: 16:45
Συμπεριλαμβάνονται:
Οινογευσία
Παραδοσιακές τοπικές γεύσεις
Πολυτελές όχημα μεταφοράς
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Εξτρα αγορές ειδών
Ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω
Γκρούπ: Ελάχιστος αριθμός ατόμων 4

 

Enstikto wine tour

1

09:00              ● Αναχώρηση από το Ηράκλειο (σημείο Λιοντάρια)

Προτείνεται η άφιξη των επισκεπτών στο σημείο αναχώρησης 15 λεπτά νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα προς αποφυγή καθυστερήσεων.
2

09:45 - 11:00  ● Οινογευσία στο κτήμα Δασκαλάκη

Θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον χώρο παραγωγής κρασιού του οινοποιείου, να ενημερωθείτε για το διαφορετικό τρόπο που καλλιεργεί τους αμπελώνες του, το οινοποιείο όπως επίσης να γευτεί 6 διαφορετικές ετικέτες κρασιών, οι οποίες θα συνοδεύονται από κρητικά παξιμάδια, τοπικά τυριά καθώς και μια ποικιλία από τοπικά εδέσματα-μεζέδες.
3

11:15 - 13:00  ● Οινογευσία στο κτήμα Ιδαία

Θα απολαύστε μια όμορφη ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου, στο κελάρι του, στον χώρο παραγωγής κρασιού καθώς και στους λοιπούς του χώρους. Θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε 3 διαφορετικές ετικέτες κρασιού που θα συνοδεύονται από κρητικό παξιμάδι, τοπικά τυριά και φρέσκια ντομάτα.
5

13:45 - 16:00  ● Γευστική γαστρονομική εμπειρία

Θα πραγματοποιήσετε ένα πλήρες γεύμα απολαυστικών ορεκτικών και κυρίως πιάτων, κρητικής παραδοσιακής κουζίνας, σε ένα τοπίο εξαιρετικού φυσικού κάλλους, το οποίο θα σας περιβάλλει κατά τη διάρκεια του γεύματός σας.
6

16:45              ● Επιστροφή στην πόλη του Ηρακλείου (σημείο Λιοντάρια)

Για να δείτε τα POI’s κλικ στο εικονίδιο

ΚΡΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

enstikto white wine Ένστικτο Λευκό

Ποικιλίες: Chardonnay – Βιδιανό

Συνδυασμός ποικιλιών Chardonnay-Βιδιανό. Οινοποιείται με τη μέθοδο ‘Προζυμωτικής Εκχύλισης’ και ωρίμανση για 4 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Πλούσιο και λιπαρό στόμα με αρώματα τροπικών φρούτων, εσπεριδοειδών και γλυκές νότες βανίλιας. Συνοδεύει κίτρινα τυριά, παγωμένα πιάτα σολομού, αστακομακαρονάδες και λευκά κρέατα.

emphasis red wine Emphasis Ερυθρό

Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Μαντηλαριά

Εντυπωσιακός συνδυασμός από δυο ξεχωριστές ποικιλίες. Παλαίωση για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Κρασί με έντονη γεύση. Συνοδεύει ποικιλίες τυριών, κόκκινα κρέατα και φιλέτα σχάρας. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 16-18°C

emilia wine Emilia

Ποικιλίες: Λιάτικο

Μονοποικιλιακό κρασί από λιάτικο. Το λιάσιμο των σταφυλιών για 6-8 ημέρες, ο ξεχωριστός τρόπος οινοποίησης και η παραμονή του κρασιού για 6 χρόνια σε αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια του προσδίδουν μια πλήρη γεύση με χαρακτηριστικά αρώματα σταφίδας, βανίλιας που ακολουθούνται από αρώματα καραμέλας και σοκολάτας. Σαν απεριτίφ ή στο τέλος του γεύματος. Συνοδεύει γλυκά με μαύρη σοκολάτα και φουντούκι, τάρτες φρούτων, παγωτό και ξηρούς καρπούς. Σερβίρεται στους 8-10°C

ΚΡΑΣΙΑ ΙΔΑΙΑ

Liatiko wine Λιάτικο: Λιαστός ερυθρός κρητικός οίνος ΠΟΠ

Ποικιλίες: Λιάτικο

Οίνος ερυθρός με σκούρο χρώμα καραμέλας και αρώματα σοκολάτας, καφέ, σύκου και σταφίδας, με οξύτητα και γλυκύτητα σε αρμονία που εντυπωσιάζει, στόμα γεμάτο με ευχάριστη μακρά επίγευση

idaia gi wine Ιδαία Γη

Ποικιλίες: Κοτσιφάλι 65%, Μανδηλάρι 25%

Διακρίνεται για το έντονο βαθυκόκκινο χρώμα και τις βιολέ αποχρώσεις. Πλούσιο γευστικά με έντονα αρώματα φρούτων του δάσους και μπαχαρικών τα οποία δένουν αρμονικά με τα αρώματα βανίλιας του βαρελιού. Ιδιαίτερος συνδυασμός των δύο ποικιλιών με επίμονη και γεμάτη επίγευση

idaia gi vilana wine Βηλάνα

Ποικιλίες: Βηλάνα 100%

Κιτρινοπράσινο χρώμα, ζωηρό, με λεπτό αρωματικό χαρακτήρα, γευστικά πολύπλοκο και κομψό, με μακρά αρωματική επίγευση.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review